De stepsport in Nederland

slider-2-stepsaanhek

Meer achtergrond informatie over de Nederlandse Autoped Federatie.

De NAF is het landelijke overkoepelende step- orgaan dat alle belangrijke stepevenementen (wedstrijden en tourtochten) coördineert en begeleidt in ons land. Eén van de belangrijkste taken van de NAF is het opstellen van de nationale stepkalender met tochten en wedstrijden.

Ook het uitreiken van de NAF-cup (de landelijke stepcompetitie), het uitschrijven van het NK Individueel, NK-sprint en het NK Estafette voor teams, het afvaardigen van wedstrijdteams of individuele rijders naar internationale wedstrijden en bovenal de step te promoten bij het Nederlandse publiek zijn taken waar de NAF zich mee bezighoudt.
De NAF is een open en niet-commerciële organisatie. De step als dagelijks vervoermiddel in het woon-,& werk-verkeer, de hele cultuur rondom de autoped en de wedstrijd- en recreatiestep- en stepsleesport dat zijn de items op onze agenda!

De stepbond NAF bestaat 25 jaar in 2012Tijdens het eind van de 20e eeuw deed de step haar herintrede bij het massale publiek in de vorm van de bekende mini-vouwstep. Ondanks deze wereldweide ‘rage’ profileert de Nederlandse Autoped Federatie de autoped (en stepslee) als menselijk ‘oer’-vervoer dat ook in de 21e eeuw breed inzetbaar is in allerlei soorten, maten, kleuren en modellen. Vervoer, fun en sport ineen!

Steppen is gewoon mega om te doen.
De NAF-leden zijn niet echt te definiëren of onder te brengen in een bepaalde bevolkingsgroep. De bond en de stepclubs hebben leden van 10 jaar oud, leden van 76 jaar oud, leden die meer dan 24 uur per week trainen op de step en deelnemen in alle nationale, maar ook internationale wedstrijden, leden die de step gebruiken als vervoersmiddel in de stad/naar school….etc., leden die de autoped overal mee naar toenemen, echte freaks, leden die gewoon houden van een steptochtje
‘s avonds door de duinen, leden die de autoped niet kunnen missen (zelfs niet tijdens vakantie), leden die de autoped zien als verzamel object…….
kortom: ‘op de step, ‘k ben zo blij dat ik hem heb!….

www.autoped.nl